Selecteer een pagina

Boekje over compressie-kousen

HelpSoq heeft een motiverend boekje uitgebracht, voor iedereen die werkt met compressiekousen.

Onder de prikkelende titel “Ik wil steunkousen” leert de lezer de therapie goed kennen. En vindt de motivatie om die taaie kousen elke dag gewoon aan te trekken. Want stel je eens voor: elke ochtend komt een leger aan hulpverleners op gang om duizenden patienten te helpen bij het aantrekken van hun steunkousen. Om die enorme inspanning op te brengen, moeten we goed beseffen waarom deze vaak verfoeide therapie juist zo effectief is.

Boekje ik wil compressiekousen

Stap voor stap gaat het lukken

mantelzorger Patricia Bruls ziet haar vader gelukkig worden

Prof. Dr. Martino Neumann

De eindredacteur is Prof. Dr. Martino Neumann, autoriteit op het gebied van dermato-chirurgie, oncologie en flebologie. Neumann weet in welke lastige positie de compressiekous-therapie verkeert, terwijl ongeveer de helft van de patiënten niet toekomt aan het tijdig aantrekken van hun kousen. En dat is fataal voor de therapie. Het boekje legt dus in begrijpelijke taal uit hoe je het verliezen van de therapie-trouw kunt voorkomen.

‘Patiënten weten niet welke processen er zich afspelen in hun onderbenen. En als je die problemen beter begrijpt, ben je ook veel gemotiveerder om je lichaam te helpen, in die strijd tegen de zwaartekracht.’ Martino Neumann is al sinds de ontwerpfase betrokken bij de HelpSoq. Hij ziet in dit apparaat de oplossing voor een grote groep patiënten, die hun kousen maar moeilijk aan krijgen.

Engelse vertaling ik wil compressiekousen

Ook beschikbaar in het Engels

Meneer Hendriks Rumpens Mannenkoor HelpSoq gebruiker

Je leest het in een half uur uit.

Het boekje wordt bij elke HelpSoq gratis verstrekt. Zodat patiënten en hun mantelzorgers, maar ook professionele verzorgers kunnen lezen waar het bij de therapie om draait. Alle gebruikers van compressiekousen zullen zich gemotiveerder voelen. ‘Dat gaat op den duur een verminderd aantal gevallen van open beenwonden opleveren. En daardoor beperken we wellicht ook de enorme zorgkosten die daarmee samenhangen’ zegt Martino Neumann.

Zowel de Nederlandse als Engelse versie van het boekje zijn via onderstaande knoppen online te lezen. Veel leesplezier.

Lees je liever de gedrukte versie, mail ons je contactgegevens. Voor € 17,- sturen we er graag spoedig eentje toe. 

More updates:

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.