Selecteer een pagina

Boekje over compressie-kousen

HelpSoq heeft een motiverend boekje uitgebracht, voor iedereen die werkt met compressiekousen.

Onder de prikkelende titel “Ik wil steunkousen” leert de lezer de therapie goed kennen. En vindt de motivatie om die taaie kousen elke dag gewoon aan te trekken. Want stel je eens voor: elke ochtend komt een leger aan hulpverleners op gang om duizenden patienten te helpen bij het aantrekken van hun steunkousen. Om die enorme inspanning op te brengen, moeten we goed beseffen waarom deze vaak verfoeide therapie juist zo effectief is.

Boekje ik wil compressiekousen

Stap voor stap gaat het lukken

mantelzorger Patricia Bruls ziet haar vader gelukkig worden

Prof. Dr. Martino Neumann

De eindredacteur is Prof. Dr. Martino Neumann, autoriteit op het gebied van dermato-chirurgie, oncologie en flebologie. Neumann weet in welke lastige positie de compressiekous-therapie verkeert, terwijl ongeveer de helft van de patiënten niet toekomt aan het tijdig aantrekken van hun kousen. En dat is fataal voor de therapie. Het boekje legt dus in begrijpelijke taal uit hoe je het verliezen van de therapie-trouw kunt voorkomen.

‘Patiënten weten niet welke processen er zich afspelen in hun onderbenen. En als je die problemen beter begrijpt, ben je ook veel gemotiveerder om je lichaam te helpen, in die strijd tegen de zwaartekracht.’ Martino Neumann is al sinds de ontwerpfase betrokken bij de HelpSoq. Hij ziet in dit apparaat de oplossing voor een grote groep patiënten, die hun kousen maar moeilijk aan krijgen.

Engelse vertaling ik wil compressiekousen

Ook beschikbaar in het Engels

Meneer Hendriks Rumpens Mannenkoor HelpSoq gebruiker

Je leest het in een half uur uit.

Het boekje wordt bij elke HelpSoq gratis verstrekt. Zodat patiënten en hun mantelzorgers, maar ook professionele verzorgers kunnen lezen waar het bij de therapie om draait. Alle gebruikers van compressiekousen zullen zich gemotiveerder voelen. ‘Dat gaat op den duur een verminderd aantal gevallen van open beenwonden opleveren. En daardoor beperken we wellicht ook de enorme zorgkosten die daarmee samenhangen’ zegt Martino Neumann.

Zowel de Nederlandse als Engelse versie van het boekje zijn via onderstaande knoppen online te lezen. Veel leesplezier.

Lees je liever de gedrukte versie, mail ons je contactgegevens. Voor € 17,- sturen we er graag spoedig eentje toe. 

More updates:

Demonstratie met professionals
Demonstratie met professionals

De verpleegkundigen van Zorgcirkel in Landsmeer wisten niet wat ze zagen toen de HelpSoq een therapeutische kous oprolde.

Vouw de kous samen
Vouw de kous samen

Complex en eenvoudig tegelijk, zo kan HelpSoq het best omschreven worden.

De oorsprong van de HelpSoq
De oorsprong van de HelpSoq

Compressiekousen zijn ’therapeutisch’ geweldig. Maar helaas is deze therapie voor veel patiënten onuitvoerbaar.