Selecteer een pagina

Zelfstandig bij Meander

Hoe gaat een zorgaanbieder als MeanderGroep Zuid-Limburg om met het aantrekken van steunkousen? Dorien Rulkens (rechts) praat ons bij.

Hoeven ook de cliënten van MeanderGroep Zuid-Limburg steeds minder vaak te wachten op hulp? In Parkstad en in de westelijke Mijnstreek zijn de ergotherapeuten actief om klanten in de thuissituatie zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Velen van die klanten wachten dagelijks op hulp bij het aantrekken van hun steunkousen. Nu de HelpSoq beschikbaar is, blijkt een deel van deze klanten juist zélf de kousen te kunnen aantrekken. Of samen met hun mantelzorger.

Meander hoofdkantoor Landgraaf kunstwerk Rollator, Jules Beckers

 

Ergotherapeut Dorien Rulkens zegt daar over: ‘We hebben een proefmodel ter beschikking en gaan daarmee naar klanten om te zien voor wie dit een uitkomst is. En dat levert steeds vaker zelfstandige klanten op, die zelf hun steunkousen kunnen aantrekken. En dat op een tijdstip waarop het hen zelf uitkomt. Ze hoeven niet meer te wachten op hulp van de thuiszorg.’

De eerste resultaten zijn bemoedigend. MeanderGroep Zuid-Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet. ‘Steunkousen zijn best lastig om aan te trekken, waarmee dan ook velen worstelen. Maar klanten zijn steeds vaker gemotiveerd om hun eigen regie te willen behouden. Voor hen is dan de HelpSoq een van de oplossingen die wij kunnen aanbieden.’ aldus Dorien.

More updates:

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.

Zelfstandig met de HelpSoq
Zelfstandig met de HelpSoq

Ergotherapeut Merel van Son testte de HelpSoq met haar cliënte, en die geeft nu mevrouw Manders haar zelfstandigheid helemaal terug.

De HelpSoq in Trouw
De HelpSoq in Trouw

De krant Trouw publiceerde een column over de innovatieve HelpSoq, geschreven door Tobiah Palm in een vaste rubriek over Zorg en Technologie.