Selecteer een pagina

Zelfstandig bij Meander

Hoe gaat een zorgaanbieder als MeanderGroep Zuid-Limburg om met het aantrekken van steunkousen? Dorien Rulkens (rechts) praat ons bij.

Hoeven ook de cliënten van MeanderGroep Zuid-Limburg steeds minder vaak te wachten op hulp? In Parkstad en in de westelijke Mijnstreek zijn de ergotherapeuten actief om klanten in de thuissituatie zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Velen van die klanten wachten dagelijks op hulp bij het aantrekken van hun steunkousen. Nu de HelpSoq beschikbaar is, blijkt een deel van deze klanten juist zélf de kousen te kunnen aantrekken. Of samen met hun mantelzorger.

Meander hoofdkantoor Landgraaf kunstwerk Rollator, Jules Beckers

 

Ergotherapeut Dorien Rulkens zegt daar over: ‘We hebben een proefmodel ter beschikking en gaan daarmee naar klanten om te zien voor wie dit een uitkomst is. En dat levert steeds vaker zelfstandige klanten op, die zelf hun steunkousen kunnen aantrekken. En dat op een tijdstip waarop het hen zelf uitkomt. Ze hoeven niet meer te wachten op hulp van de thuiszorg.’

De eerste resultaten zijn bemoedigend. MeanderGroep Zuid-Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet. ‘Steunkousen zijn best lastig om aan te trekken, waarmee dan ook velen worstelen. Maar klanten zijn steeds vaker gemotiveerd om hun eigen regie te willen behouden. Voor hen is dan de HelpSoq een van de oplossingen die wij kunnen aanbieden.’ aldus Dorien.

More updates:

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.