Selecteer een pagina

Het geheim van de ring

Deze open ring van de HelpSoq is een van de meest ingenieuze onderdelen van dit hulpmiddel. De ontwerpers hebben er een revolutionair onderdeel in verwerkt.

Sommigen noemen hem het kroontje, de ring die je in twee stukken kunt delen. Het is een genot om te zien hoe een compressiekous op de ring wordt geschoven, over de draaiende wieltjes. Deze wieltjes oefenen een kalme maar vastberaden druk uit in de lengterichting van de kous. Dat is de richting waarin het textielweefsel het meest kwetsbaar is. Rustig en gestaag vouwt de elastische stof zich over de ring en blijft vervolgens achter de rand gefixeerd. De kous mag dus niet te strak gespannen worden. En eenmaal op de ring mag hij niet te gemakkelijk afglijden. Het was natuurlijk niet eenvoudig om de ring zo te ontwerpen dat beide eigenschappen in evenwicht bleven. De technici van het ontwerpbureau NPK in Leiden hebben daarom de rand van de ring uitvoerig getest en vervolgens in afzonderlijke delen geproduceerd. Deze zijn voorzien van een silicone laag om de bewegingen van de kous te doseren. En ze zijn ook ontworpen op duurzaamheid. De bevestiging is behoorlijk stevig en gemaakt van licht materiaal.

  Open Ring HelpSoq tool

In de toekomst zullen de ontwerpers altijd de mogelijkheid hebben om de ring aan te passen voor kousen met andere kwalificaties. En als we het apparaat volledig vernieuwen voor een nieuwe gebruiker, worden deze ingenieuze onderdelen natuurlijk in hun geheel vervangen. De ring is het best gepatenteerde onderdeel van de HelpSoq. En hij zorgt ervoor dat compressiekousen van klasse twee tot en met klasse vier moeiteloos en zonder schade worden klaargemaakt voor het aantrekken. Elke dag opnieuw.

More updates:

Demonstratie met professionals
Demonstratie met professionals

De verpleegkundigen van Zorgcirkel in Landsmeer wisten niet wat ze zagen toen de HelpSoq een therapeutische kous oprolde.

Vouw de kous samen
Vouw de kous samen

Complex en eenvoudig tegelijk, zo kan HelpSoq het best omschreven worden.

De oorsprong van de HelpSoq
De oorsprong van de HelpSoq

Compressiekousen zijn ’therapeutisch’ geweldig. Maar helaas is deze therapie voor veel patiënten onuitvoerbaar.