Selecteer een pagina

Het geheim van de ring

Deze open ring van de HelpSoq is een van de meest ingenieuze onderdelen van dit hulpmiddel. De ontwerpers hebben er een revolutionair onderdeel in verwerkt.

Sommigen noemen hem het kroontje, de ring die je in twee stukken kunt delen. Het is een genot om te zien hoe een compressiekous op de ring wordt geschoven, over de draaiende wieltjes. Deze wieltjes oefenen een kalme maar vastberaden druk uit in de lengterichting van de kous. Dat is de richting waarin het textielweefsel het meest kwetsbaar is. Rustig en gestaag vouwt de elastische stof zich over de ring en blijft vervolgens achter de rand gefixeerd. De kous mag dus niet te strak gespannen worden. En eenmaal op de ring mag hij niet te gemakkelijk afglijden. Het was natuurlijk niet eenvoudig om de ring zo te ontwerpen dat beide eigenschappen in evenwicht bleven. De technici van het ontwerpbureau NPK in Leiden hebben daarom de rand van de ring uitvoerig getest en vervolgens in afzonderlijke delen geproduceerd. Deze zijn voorzien van een silicone laag om de bewegingen van de kous te doseren. En ze zijn ook ontworpen op duurzaamheid. De bevestiging is behoorlijk stevig en gemaakt van licht materiaal.

  Open Ring HelpSoq tool

In de toekomst zullen de ontwerpers altijd de mogelijkheid hebben om de ring aan te passen voor kousen met andere kwalificaties. En als we het apparaat volledig vernieuwen voor een nieuwe gebruiker, worden deze ingenieuze onderdelen natuurlijk in hun geheel vervangen. De ring is het best gepatenteerde onderdeel van de HelpSoq. En hij zorgt ervoor dat compressiekousen van klasse twee tot en met klasse vier moeiteloos en zonder schade worden klaargemaakt voor het aantrekken. Elke dag opnieuw.

More updates:

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.

Zelfstandig met de HelpSoq
Zelfstandig met de HelpSoq

Ergotherapeut Merel van Son testte de HelpSoq met haar cliënte, en die geeft nu mevrouw Manders haar zelfstandigheid helemaal terug.

De HelpSoq in Trouw
De HelpSoq in Trouw

De krant Trouw publiceerde een column over de innovatieve HelpSoq, geschreven door Tobiah Palm in een vaste rubriek over Zorg en Technologie.