Selecteer een pagina

IFOZ stapt in HelpSoq

Vorig jaar was HelpSoq winnaar van de zorg-innovatieprijs. En vandaag neemt Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ) deel in onze veelbelovende startup.

Het dagelijkse helpen bij het aantrekken van compressiekousen kost de zorg enorm veel tijd en veroorzaakt een grote fysieke belasting bij de zorgprofessionals. De HelpSoq bewijst al een poosje dat cliënten zo lang mogelijk zélf hun kousen kunnen aantrekken, en wel op een tijdstip naar eigen keuze. Vanaf de dag dat de hulp van de thuiszorg eraan te pas moet komen, is ook voor deze professionals de fysieke belasting minimaal met de HelpSoq.

IFOZ start notaris

CEO van HelpSoq Harpert Wouters: “We zijn een hardwerkende startup maar kunnen niet zonder brede deskundigheid uit de zorg. Want als je een hulpmiddel ontwikkelt, kun je dat alleen maar goed doen in samenwerking met al die ervaren professionals. De inzichten, investering en de contacten van IFOZ zijn dus zeer welkom. We gaan samen het opschalingsproces flink opvoeren.”

IFOZ beschikt over een groot netwerk dat gaat helpen bij het vergemakkelijken van de implementatie in de ouderenzorg. Door het versnellen van de doorontwikkeling, wordt het hulpmiddel ook geschikt voor bredere doelgroepen. Daarnaast helpt IFOZ bij het uitbreiden van de capaciteit, zodat de ouderenzorg tijdig een antwoord heeft op de snel groeiende vraag naar hulp.

De founders van HelpSoq zijn samen met IFOZ al een poos bezig over de samenwerking. En daar worden stilaan de deelnemende zorginstellingen verder bij betrokken. Dat zijn Archipel, CbusineZ, Envida, Thebe en tanteLouise en acht implementatieversterkers.  We zullen spoedig meer publiceren over de plannen die voordeel kunnen bieden aan alle zorginstellingen die werken met therapeutische compressiekousen.  

More updates:

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

Zelfstandig met de HelpSoq
Zelfstandig met de HelpSoq

Ergotherapeut Merel van Son testte de HelpSoq met haar cliënte, en die geeft nu mevrouw Manders haar zelfstandigheid helemaal terug.

De HelpSoq in Trouw
De HelpSoq in Trouw

De krant Trouw publiceerde een column over de innovatieve HelpSoq, geschreven door Tobiah Palm in een vaste rubriek over Zorg en Technologie.

Demonstratie met professionals
Demonstratie met professionals

De verpleegkundigen van Zorgcirkel in Landsmeer wisten niet wat ze zagen toen de HelpSoq een therapeutische kous oprolde.

Vouw de kous samen
Vouw de kous samen

Complex en eenvoudig tegelijk, zo kan HelpSoq het best omschreven worden.