Selecteer een pagina

IFOZ stapt in HelpSoq

Vorig jaar was HelpSoq winnaar van de zorg-innovatieprijs. En vandaag neemt Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ) deel in onze veelbelovende startup.

Het dagelijkse helpen bij het aantrekken van compressiekousen kost de zorg enorm veel tijd en veroorzaakt een grote fysieke belasting bij de zorgprofessionals. De HelpSoq bewijst al een poosje dat cliënten zo lang mogelijk zélf hun kousen kunnen aantrekken, en wel op een tijdstip naar eigen keuze. Vanaf de dag dat de hulp van de thuiszorg eraan te pas moet komen, is ook voor deze professionals de fysieke belasting minimaal met de HelpSoq.

IFOZ start notaris

CEO van HelpSoq Harpert Wouters: “We zijn een hardwerkende startup maar kunnen niet zonder brede deskundigheid uit de zorg. Want als je een hulpmiddel ontwikkelt, kun je dat alleen maar goed doen in samenwerking met al die ervaren professionals. De inzichten, investering en de contacten van IFOZ zijn dus zeer welkom. We gaan samen het opschalingsproces flink opvoeren.”

IFOZ beschikt over een groot netwerk dat gaat helpen bij het vergemakkelijken van de implementatie in de ouderenzorg. Door het versnellen van de doorontwikkeling, wordt het hulpmiddel ook geschikt voor bredere doelgroepen. Daarnaast helpt IFOZ bij het uitbreiden van de capaciteit, zodat de ouderenzorg tijdig een antwoord heeft op de snel groeiende vraag naar hulp.

De founders van HelpSoq zijn samen met IFOZ al een poos bezig over de samenwerking. En daar worden stilaan de deelnemende zorginstellingen verder bij betrokken. Dat zijn Archipel, CbusineZ, Envida, Thebe en tanteLouise en acht implementatieversterkers.  We zullen spoedig meer publiceren over de plannen die voordeel kunnen bieden aan alle zorginstellingen die werken met therapeutische compressiekousen.  

More updates:

Een fijne zomer
Een fijne zomer

Wat zien wij toch een tomeloze inzet bij verzorgers, ergotherapeuten, innovators en vele andere zorgprofessionals. Men verdient alle respect en heeft hopelijk een welverdiende vakantie.

De HelpSoq assemblage
De HelpSoq assemblage

Het klopt pas, als je een maatschappelijk product ook produceert op een maatschappelijke manier. Bij Senzer in Helmond doen ze dat.

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.