Selecteer een pagina

honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben een HelpSoq toestel in huis. Daarmee kunnen ze passingen doen bij patiënten die graag zelfstandig hun kousen willen aantrekken. Want als je dat zélf kunt, hoef je nooit te wachten op thuiszorg. Nu staan al die ergo-praktijken op de kaart.

Die kaart vind je op de contactpagina van de website van HelpSoq. Zo kun je meteen zien wie bij jou in de buurt zit. En is een passing aan huis snel geregeld. Door het zelf eens uit te proberen, zie je snel of je zonder hulp kunt, bij het aantrekken. Als dat zo is, dekt de verzekeraar alle kosten.

aantrekken steunkous passing ergotherapeut

Een leger aan thuiszorgprofessionals moet elke ochtend van adres naar adres om mensen te helpen met hun kousen. En zonder die kousen worden je beenklachten snel groter. Met de introductie van de HelpSoq is er een groep patiënten die best zélf (of samen met hun mantelzorger) hun kousen kunnen aantrekken.

Het HelpSoq-team heeft het afgelopen jaar veel ergotherapeuten leren kennen, die bereid zijn om hun cliëntengroep eens te toetsen op zelfstandigheid. Want hoe vreselijk is het als je dagelijks moet wachten op hulp. En die groep wachtende patiënten groeit snel.

kaart zuid holland spreiding helpsoq toestellen ergo's

Voor een ergotherapeut betekent het introduceren van de HelpSoq meestal een uur consult. In de ideale situatie bepaalt de patiënt daarna weer jarenlang helemaal zélf, hoe laat die opstaat, doucht en de kousen aantrekt. Het aantal ergotherapeuten op de kaart (de blauwe vlagjes) groeit elke dag verder. Daarnaast zie je op deze kaart ook de bandagisten (de groene vlagjes) die over een toestel beschikken. Zo is er altijd wel iemand in je buurt met wie je het toestel kunt leren kennen.

More updates:

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.

Zelfstandig met de HelpSoq
Zelfstandig met de HelpSoq

Ergotherapeut Merel van Son testte de HelpSoq met haar cliënte, en die geeft nu mevrouw Manders haar zelfstandigheid helemaal terug.

De HelpSoq in Trouw
De HelpSoq in Trouw

De krant Trouw publiceerde een column over de innovatieve HelpSoq, geschreven door Tobiah Palm in een vaste rubriek over Zorg en Technologie.