Selecteer een pagina

honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben een HelpSoq toestel in huis. Daarmee kunnen ze passingen doen bij patiënten die graag zelfstandig hun kousen willen aantrekken. Want als je dat zélf kunt, hoef je nooit te wachten op thuiszorg. Nu staan al die ergo-praktijken op de kaart.

Die kaart vind je op de contactpagina van de website van HelpSoq. Zo kun je meteen zien wie bij jou in de buurt zit. En is een passing aan huis snel geregeld. Door het zelf eens uit te proberen, zie je snel of je zonder hulp kunt, bij het aantrekken. Als dat zo is, dekt de verzekeraar alle kosten.

aantrekken steunkous passing ergotherapeut

Een leger aan thuiszorgprofessionals moet elke ochtend van adres naar adres om mensen te helpen met hun kousen. En zonder die kousen worden je beenklachten snel groter. Met de introductie van de HelpSoq is er een groep patiënten die best zélf (of samen met hun mantelzorger) hun kousen kunnen aantrekken.

Het HelpSoq-team heeft het afgelopen jaar veel ergotherapeuten leren kennen, die bereid zijn om hun cliëntengroep eens te toetsen op zelfstandigheid. Want hoe vreselijk is het als je dagelijks moet wachten op hulp. En die groep wachtende patiënten groeit snel.

kaart zuid holland spreiding helpsoq toestellen ergo's

Voor een ergotherapeut betekent het introduceren van de HelpSoq meestal een uur consult. In de ideale situatie bepaalt de patiënt daarna weer jarenlang helemaal zélf, hoe laat die opstaat, doucht en de kousen aantrekt. Het aantal ergotherapeuten op de kaart (de blauwe vlagjes) groeit elke dag verder. Daarnaast zie je op deze kaart ook de bandagisten (de groene vlagjes) die over een toestel beschikken. Zo is er altijd wel iemand in je buurt met wie je het toestel kunt leren kennen.

More updates:

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.