Selecteer een pagina

“Zelf pijnloos de kousen aantrekken”

Elke ochtend pijn bij het aantrekken van je steunkousen, dat is echt niet nodig.

Mevrouw Moling voelde steeds meer pijn bij het aantrekken van die stugge steunkousen. Het werd een ondoenlijke opgave. Dus kwam Sifra van de Zand van ErgoQ eens een kijkje nemen bij het echtpaar en trof daar een energieke, humorvolle mantelzorger.

een helpsoq voor het aantrekken van compressiekousen zonder pijn

Is dit de oplossing?

meneer werkt met de helpsoq

“wat een boeiend apparaat”

Meneer is benieuwd naar het toestel. Want hij mag dan net als zijn vrouw 86 jaar jong zijn, zijn fascinatie voor techniek ging nooit verloren. Eén keertje voordoen hoe de HelpSoq werkt, volstaat bij hem. Meneer heeft de kous binnen een minuut op de ring zitten. En meteen daarop vloeit hij de compressiekous prima om het been van zijn vrouw. Zonder centje pijn.

“Volgens het boekje” zegt Sifra. “De kous aan, zonder schuiven, zonder sjorren.”

Ergotherapeut op bezoek

“aantrekken zonder pijn”

echtpaar moling met helpsoq

Samen kun je bijna alles

Mevrouw Moling gaat vandaag de strijk doen, want met de kousen aan kan ze dat prima. Terwijl haar man de nieuwe aanwinst een vast plekje geeft op de slaapkamer. En Sifra gaat met een glimlach naar haar volgende afspraak. “Heerlijk toch, mensen gelukkig maken zonder de thuiszorg te belasten.”

More updates:

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.