Selecteer een pagina

Vouw de kous samen

Complex en eenvoudig tegelijk, zo kan HelpSoq het best omschreven worden. Het duurde dan ook meer dan een jaar voordat het eerste prototype op tafel stond.

Wie op dat moment zag hoe de eerste compressiekous op de ring werd gevouwen, dacht meteen: ‘dit apparaat heb ik nog nooit gezien maar moet al jaren bestaan, zo logisch.’ Die combinatie van complexiteit en eenvoud kom je vaker tegen. De muis van je computer heeft dat, evenals je mobiele telefoon. Een simpele vorm, een strak uiterlijk, maar ondoenlijk om na te maken.

Goede ontwerpen zien er toegankelijk uit. Ook de HelpSoq zet een stap in die richting. Dat bleek al tijdens de eerste testmomenten, waarbij verpleegkundigen meteen, intuïtief en zonder veel uitleg een kous op het toestel aanbrachten.
Professionals die elke ochtend de zwaarste kousen bij hun cliënten aantrekken, grijpen het apparaat met opgestroopte mouwen aan. Omdat ze denken dat het kracht gaat kosten. Maar de HelpSoq vraagt geen enkele kracht, hooguit routinematige vanzelfsprekendheid. Zorgverleners herkennen die souplesse, waarmee ook het meisje bij de bakker het brood laat snijden in de machine: kous aan – tien seconden wachten – ring af. En eenmaal met de ring aan de voet van de patiënt, kan het niet meer misgaan. Na drie keer proberen weet je niet beter, of de HelpSoq heeft je voorgoed van de worsteling met steunkousen verlost.

More updates:

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.