Selecteer een pagina

“Ga maar andere mensen helpen. Hier komt het goed.”

Je bent actief lid van het zangkoor en bezoekt je vrienden in de wijk. Totdat de arts compressiekousen voorschrijft.

Dat is het verhaal van meneer Hendriks (88) uit Brunssum. Die staat graag vroeg op en wil na het douchen aan zijn sociale programma beginnen. Maar met compressiekousen moet je eerst wachten op de hulp van de thuiszorg. En die professionals hebben het druk. Dus je kunt niet weg terwijl de uren verstrijken, elke dag opnieuw.

kous aantrekken helpsoq

Zelf je kous aantrekken

mantelzorger Patricia Bruls ziet haar vader gelukkig worden

Mantelzorgster Patricia Bruls

Nu heeft meneer Hendriks een goede mantelzorger aan zijn dochter Patricia. Zij komt regelmatig even op bezoek en helpt haar vader met de dingen die hij zelf niet goed kan. Maar elke ochtend zijn kousen aantrekken, is moeilijk te combineren met haar eigen agenda en gezin. En dus blijven de wachttijden voor meneer Hendriks bestaan en is zijn leven een stuk beperkter geworden.

Totdat ergotherapeut Desiree van den Eertwegh komt kijken of meneer Hendriks toch zelfstandig zijn kousen kan aantrekken. Er is namelijk een nieuw hulpmiddel beschikbaar: de HelpSoq. Na een half uurtje is duidelijk dat het aantrekken van de kousen prima lukt. Meneer Hendriks doet als vanzelfsprekend nu elke ochtend zelfstandig zijn eigen kousen aan.

desiree van den eertwegh

Ergotherapeut Desiree

Meneer Hendriks Rumpens Mannenkoor HelpSoq gebruiker

Zo hou je zelf de regie

Dochter Patricia heeft van dichtbij gezien hoe haar vader zijn vrijheid terugkreeg. “Hij gaat nu weer naar het Rumpens Mannenkoor, gaat wandelen met vrienden en doet allerlei bezoekjes in de wijk.” Hij had natuurlijk een goede band met de thuiszorg, maar was toch blij dat hij kon zeggen: “ga voortaan maar andere mensen helpen. Hier komt het wel goed.

More updates:

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.