Selecteer een pagina

“Ga maar andere mensen helpen. Hier komt het goed.”

Je bent actief lid van het zangkoor en bezoekt je vrienden in de wijk. Totdat de arts compressiekousen voorschrijft.

Dat is het verhaal van meneer Hendriks (88) uit Brunssum. Die staat graag vroeg op en wil na het douchen aan zijn sociale programma beginnen. Maar met compressiekousen moet je eerst wachten op de hulp van de thuiszorg. En die professionals hebben het druk. Dus je kunt niet weg terwijl de uren verstrijken, elke dag opnieuw.

kous aantrekken helpsoq

Zelf je kous aantrekken

mantelzorger Patricia Bruls ziet haar vader gelukkig worden

Mantelzorgster Patricia Bruls

Nu heeft meneer Hendriks een goede mantelzorger aan zijn dochter Patricia. Zij komt regelmatig even op bezoek en helpt haar vader met de dingen die hij zelf niet goed kan. Maar elke ochtend zijn kousen aantrekken, is moeilijk te combineren met haar eigen agenda en gezin. En dus blijven de wachttijden voor meneer Hendriks bestaan en is zijn leven een stuk beperkter geworden.

Totdat ergotherapeut Desiree van den Eertwegh komt kijken of meneer Hendriks toch zelfstandig zijn kousen kan aantrekken. Er is namelijk een nieuw hulpmiddel beschikbaar: de HelpSoq. Na een half uurtje is duidelijk dat het aantrekken van de kousen prima lukt. Meneer Hendriks doet als vanzelfsprekend nu elke ochtend zelfstandig zijn eigen kousen aan.

desiree van den eertwegh

Ergotherapeut Desiree

Meneer Hendriks Rumpens Mannenkoor HelpSoq gebruiker

Zo hou je zelf de regie

Dochter Patricia heeft van dichtbij gezien hoe haar vader zijn vrijheid terugkreeg. “Hij gaat nu weer naar het Rumpens Mannenkoor, gaat wandelen met vrienden en doet allerlei bezoekjes in de wijk.” Hij had natuurlijk een goede band met de thuiszorg, maar was toch blij dat hij kon zeggen: “ga voortaan maar andere mensen helpen. Hier komt het wel goed.

More updates:

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.

Zelfstandig met de HelpSoq
Zelfstandig met de HelpSoq

Ergotherapeut Merel van Son testte de HelpSoq met haar cliënte, en die geeft nu mevrouw Manders haar zelfstandigheid helemaal terug.

De HelpSoq in Trouw
De HelpSoq in Trouw

De krant Trouw publiceerde een column over de innovatieve HelpSoq, geschreven door Tobiah Palm in een vaste rubriek over Zorg en Technologie.

Demonstratie met professionals
Demonstratie met professionals

De verpleegkundigen van Zorgcirkel in Landsmeer wisten niet wat ze zagen toen de HelpSoq een therapeutische kous oprolde.

Vouw de kous samen
Vouw de kous samen

Complex en eenvoudig tegelijk, zo kan HelpSoq het best omschreven worden.