Selecteer een pagina

De Armverlenger

Hoe werkt de Armverlenger

 

De Armverlenger werkt samen met het HelpSoq toestel. Want mensen die absoluut niet kunnen bukken, kunnen onmogelijk de ring met de kous over de voet heen brengen. Met de Armverlenger is dat totaal geen probleem. Het aantrekken van steunkousen gaat met deze set helemaal zonder kracht of behendigheid. Elke dag. In een paar minuten.

De set is speciaal ontworpen voor mensen die bij het kousen aantrekken helemaal onafhankelijk willen blijven van thuiszorg. Zodat ze zélf kunnen bepalen op welk moment zij opstaan en hun kousen aantrekken. Want met deze set hoeven ze nooit te wachten op hulp als er weer een nieuwe dag begint. Zij kunnen het helemaal zélf of samen met hun mantelzorger. En de verzekeraar vergoedt deze oplossing helemaal.

 

Armverlenger instapklaar digitaal

Ingenieus maar heel eenvoudig in gebruik.

zelf je kousen aantrekken met HelpSoq en armverlenger

Zowel de HelpSoq als de Armverlenger kunnen worden aangevraagd bij de ziektekostenverzekeraar. Voorwaarde voor de vergoeding is, dat de drager van steunkousen geen beroep meer hoeft te doen op de thuiszorg, bij het aantrekken van de steunkousen. En met deze set kost dat geen enkele moeite. Als je dat toch niet helemaal zélf kunt, maar wél in samenwerking met een eigen mantelzorger, dan wordt de HelpSoq ook helemaal vergoed.

Kom ik ook in aanmerking voor zo’n set?

Alles begint met een bezoek van een ergotherapeut. Deze kan het toestel – of de combinatie van deze toestellen – aanvragen bij de verzekeraar. Een ergotherapeut die in jouw buurt gevestigd is, vind je op onze contactpagina. Daar staat een kaartje met alle Nederlandse ergotherapeuten die zelf zo’n HelpSoq-set in hun praktijk hebben. Maak gerust een afspraak, dan komt de ergotherapeut bij je thuis en neemt de set mee. Dat is zonder kosten, mits je eigen risico is verbruikt.

Voor mensen die niet in aanmerking komen voor een vergoeding, is de HelpSoq en de Armverlenger ook beschikbaar, maar dan op eigen kosten. Bel gerust met HelpSoq voor een offerte. De toestellen zijn uit voorraad leverbaar en worden binnen twee dagen bezorgd.

Volg onze blogs en nieuwsbrieven

Hier is ze. De Armverlenger.
Hier is ze. De Armverlenger.

De HelpSoq krijgt een Armverlenger. Dat toestel maakt het mogelijk je steunkousen aan te trekken zonder te bukken. Haast iedereen kan dat.

Zorg-van-Nu-interview
Zorg-van-Nu-interview

Een interview door ZorgvanNU laat zien dat door innovaties in de zorg meer ruimte ontstaat voor de cliënt. En dat tegelijk het werk van verzorgende minder belastend wordt.

HelpSoq is de winnaar van De Nederlandse Zorg Innovatie Award 2022