Selecteer een pagina

100% Maatschappelijk

Zoveel mogelijk op de samenleving gericht

‘Maak je een 100% maatschappelijk product, doe dat dan via een maatschappelijke weg’ is onze gedachte. Dat geldt niet alleen voor de HelpSoq, maar ook voor zijn Armverlenger. Die is namelijk gemaakt om steunkous-dragers hun vrijheid terug te geven. Want mensen die met hun handen niet tot hun tenen kunnen reiken, kunnen met de HelpSoq en de Armverlenger tóch zelf hun kousen aantrekken. Okay, dat is een maatschappelijk doel. Maar hoe produceer je dat hulpmiddel dan op een maatschappelijke manier?

 

 

Ed Neugebauer in de Alpen, wandelen sporten en samen eten

Net als de HelpSoq toestellen worden ook de Armverlengers gemaakt door mensen die niet zo makkelijk toegang hebben tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Door het assembleren van de Armverlengers verhogen zij hun kansen. En tegelijk ziet hun werkgever – Senzer – erop toe, dat de Armverlengers veilig en goed worden geproduceerd.

geassembleerde Armverlenger van de HelpSoq in productie

En hoe maatschappelijk is de HelpSoq zélf eigenlijk? Reken maar eens uit: er staan nu ongeveer 2.000 toestellen in Nederland, die ervoor zorgen dat er géén ochtendbezoek van de thuiszorg meer nodig is. Daarmee besparen we zo’n € 9 miljoen per jaar. Een bedrag dat op een veel betere manier kan worden gebruikt in de zorg. En wat dacht je van die 2.000 mensen die hun vrijheid weer terugkregen? Zij kunnen hun kousen weer aantrekken op het moment dat ze zélf willen. Wil je meer weten over de productie van de HelpSoq, lees dit dan eens, of kijk naar deze video.

doos vol armverlengers
optrekken kous met armverlenger - hulpmiddel steunkousen aantrekken

More updates:

Hier is ze. De Armverlenger.
Hier is ze. De Armverlenger.

De HelpSoq krijgt een Armverlenger. Dat toestel maakt het mogelijk je steunkousen aan te trekken zonder te bukken. Haast iedereen kan dat.

Zorg-van-Nu-interview
Zorg-van-Nu-interview

Een interview door ZorgvanNU laat zien dat door innovaties in de zorg meer ruimte ontstaat voor de cliënt. En dat tegelijk het werk van verzorgende minder belastend wordt.

Diva’s in de Zorg
Diva’s in de Zorg

Diva’s in de Zorg is een podcast van 10 afleveringen over vernieuwing en ontwikkeling in de zorg. Ook de HelpSoq komt aan bod en het gesprek biedt een nieuwe visie op steunkousen.

Een fijne zomer
Een fijne zomer

Wat zien wij toch een tomeloze inzet bij verzorgers, ergotherapeuten, innovators en vele andere zorgprofessionals. Men verdient alle respect en heeft hopelijk een welverdiende vakantie.

De HelpSoq assemblage
De HelpSoq assemblage

Het klopt pas, als je een maatschappelijk product ook produceert op een maatschappelijke manier. Bij Senzer in Helmond doen ze dat.

Slim die slimmer-thuis-box
Slim die slimmer-thuis-box

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In september wordt die verwacht.