Selecteer een pagina

Doe Maar Duurzaam SBS6 brengt de HelpSoq

Op zaterdag 16 maart zond SBS6 televisie het programma Doe Maar Duurzaam uit. De redactie koos onder meer voor de HelpSoq. 

En hup, daar lopen we mee met de Nijmeegse Ergotherapeut Dico Drost, die zijn collega uitleg geeft over het werken met de HelpSoq. Zij zullen – samen met 300 andere ergotherapeuten in Nederland – steunkousdragers helpen bij het zelfstandig blijven. Want niemand wil elke dag wachten op de thuiszorg, terwijl je dat aantrekken van je kousen net zo goed zélf kunt.

Dico Drost instrueert met de HelpSoq

De cameraploeg begrijpt meteen hoe alles werkt en maakt fraaie close-ups. Zo’n toestel is eigenlijk heel eenvoudig te bedienen en Dico heeft aan zijn collega Petra een goede verstaander. De kous zit binnen een minuut om haar been. Aansluitend rijdt de cameraploeg naar Arnhem, waar het hoofdkantoor van HelpSoq ligt. Daar is het woord aan Reinoud Wouters, een van de oprichters van het bedrijf.

Reinoud legt de markt rond kousen en hulpmiddleen uit.

Hij legt uit dat vooral oudere mensen moeite krijgen met het aantrekken van hun steunkousen. En dat door de HelpSoq dit voortaan zonder moeite kan. “We maken een einde aan dat probleem van al die duizenden mensen, die elke ochtend moeten wachten op de Thuiszorg. Met de HelpSoq is die hulp niet meer nodig en bepaal je zélf hoe laat je opstaat.” Voor het team van SBS6 was het ook een wonderlijke opnamedag. “Deze innovatie past erg goed in het programma en is leuk om naar te kijken”.

SBS6 Doe-Maar-Duurzaam helpsoq twee minuten

De uitzending was zaterdag 16 en zondag 17 maart te zien bij SBS6. En wie dat alles heeft gemist, kan hier terecht.

More updates:

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.