Selecteer een pagina

Kousen: maten en soorten

Bijna alle, maar niet álle kousen kunnen met de HelpSoq worden gebruikt.

Alle kousen kunnen worden aangetrokken met de HelpSoq, behalve de Small en Extra Small. Deze zijn op het label aangeduid met Small (S) of Extra Small (XS). Het is niet mogelijk om deze kousen te gebruiken op de HelpSoq. Doe je dat toch, bestaat de mogelijkheid dat het toestel defect raakt en onherstelbaar wordt beschadigd. Dat geldt overigens ook voor je kousen.

Hoe je die kous herkent? Bij compressiekousen op maat staat een code: de aanduiding cB. Dat is de kleinste omtrek, ter hoogte van de enkel. Is de omtrek van je enkel kleiner of gelijk aan 21 cm, dan is je kous niet geschikt voor de HelpSoq. Dat zijn alle kousen met een label dat de cB-waarde aangeeft die kleiner of gelijk is aan 20. 

maten van het been kous
blue helpsoq with TEC

Kousen aantrekken zonder deze te beschadigen

Je compressiekousen zijn behoorlijk sterk. Ze geven je benen een stevige, elastische en gelijkmatige omklemming. Maar het weefsel van de kous zelf is wel kwetsbaar. Je kunt deze elastische stof makkelijk beschadigen met sieraden, scherpe nagels of puntige hulpmiddelen bij het aan- en uittrekken.

Bij het oprollen van de kous over de gladde ring verdeelt de HelpSoq de krachten gelijkmatig. Zodat je bij het aantrekken van de kous, je deze zelf zo weinig mogelijk hoeft aan te raken. Ook oefen je er nauwelijks extra kracht op uit, zodat het risico van beschadiging minimaal blijft.

Blijf op de hoogte over HelpSoq.

Steunkousen-Spreekuur
Steunkousen-Spreekuur

Als een nieuwe TEK cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende Steunkousen-Spreekuur.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Wel geïnteresseerd, maar je kunt niet vinden wat je zoekt?