Selecteer een pagina

Kousen: maten en soorten

Bijna alle, maar niet álle kousen kunnen met de HelpSoq worden gebruikt.

Alle kousen kunnen worden aangetrokken met de HelpSoq, behalve de Small en Extra Small. Deze zijn op het label aangeduid met Small (S) of Extra Small (XS). Het is niet mogelijk om deze kousen te gebruiken op de HelpSoq. Doe je dat toch, bestaat de mogelijkheid dat het toestel defect raakt en onherstelbaar wordt beschadigd. Dat geldt overigens ook voor je kousen.

Hoe je die kous herkent? Bij compressiekousen op maat staat een code: de aanduiding cB. Dat is de kleinste omtrek, ter hoogte van de enkel. Is de omtrek van je enkel kleiner of gelijk aan 21 cm, dan is je kous niet geschikt voor de HelpSoq. Dat zijn alle kousen met een label dat de cB-waarde aangeeft die kleiner of gelijk is aan 20. 

maten van het been kous
blue helpsoq with TEC

Kousen aantrekken zonder deze te beschadigen

Je compressiekousen zijn behoorlijk sterk. Ze geven je benen een stevige, elastische en gelijkmatige omklemming. Maar het weefsel van de kous zelf is wel kwetsbaar. Je kunt deze elastische stof makkelijk beschadigen met sieraden, scherpe nagels of puntige hulpmiddelen bij het aan- en uittrekken.

Bij het oprollen van de kous over de gladde ring verdeelt de HelpSoq de krachten gelijkmatig. Zodat je bij het aantrekken van de kous, je deze zelf zo weinig mogelijk hoeft aan te raken. Ook oefen je er nauwelijks extra kracht op uit, zodat het risico van beschadiging minimaal blijft.

Blijf op de hoogte over HelpSoq.

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Wel geïnteresseerd, maar je kunt niet vinden wat je zoekt?