Samenwerken met HelpSoq
Wij werken samen met heel wat zorgprofessionals.
‘Dit moet beter kunnen’
Het concept achter de HelpSoq is bedacht door Harpert Wouters. De Arnhemmer zag zijn vader elke dag worstelen met een set therapeutische compressiekousen: bijna onmogelijk om ze aan te trekken.
Harpert dacht na over een professionele, elektrische oplossing. Geen gemakkelijke missie. Daarom duurde het meer dan een jaar, in samenwerking met een van de beste designbureaus in Nederland, NPK in Leiden, voordat het ontwerp gepatenteerd kon worden.
Harpert heeft zijn broer en drie specialisten bij het team betrokken om het concept op de markt te brengen. En nu is de HelpSoq de meest professionele oplossing in het dagelijks gebruik van therapeutische compressiekousen; voor patiënten, hun mantelzorgers en voor professionals. Het HelpSoq team werkt nu samen met heel wat thuiszorgbedrijven en andere professionals in de zorg.
IFOZ neemt deel in HelpSoq.
Op 8 augustus 2023 nam IFOZ deel in HelpSoq. IFOZ (Innovatiefonds Ouderenzorg) beschikt over een groot netwerk dat gaat helpen om de implementatie in de ouderenzorg te vergemakkelijken. Hierdoor groeit de groep cliënten die met de HelpSoq gebaat zijn. Daarnaast helpt IFOZ bij het uitbreiden van de capaciteit, zodat de ouderenzorg tijdig een antwoord heeft op de groeiende vraag naar hulp. De deelnemende zorginstellingen zijn Archipel, CbusineZ, Envida, Thebe en tanteLouise en acht implementatieversterkers.
De HelpSoq was nog lang niet op de markt, maar won toch de zorg-innovatieprijs 2022.
De Nederlandse introductie van de HelpSoq kwam als een donderslag bij heldere hemel. De zorgsector staat onder enorme spanning en is toe aan radicale oplossingen. Na de last minute aanmelding voor de Nationale Zorg Innovatieprijs 2022 werd het concept de doorbraak van het jaar.
Op sociale media juichten professionals in de zorg de uitvinding openlijk toe. Als gevolg hiervan ging de video van het ontwerp viraal en won het idee de Jury- én de Publieksprijs 2022. Het idee achter HelpSoq stond meteen op de kaart.
René Zijderveld
Directie
Harpert Wouters
Product Development
Nikki Pluk
Business Development
Jean-Paul Toonen
Communicatie
Ed Neugebauer
Sales
Chris Veenemans
Logistiek
Laura Breemer
Office Manager
Reinoud Wouters
ICT
Hans Bos
Finance
De HelpSoq maakt het zware werk van het aantrekken van kousen* voor bijna iedereen uitvoerbaar. In het bijzonder voor de vele duizenden zorgverleners die elke ochtend hun patiënten helpen. Bovendien kunnen sommige patiënten vanaf nu zelf hun kousen aantrekken, wat hen veel meer vrijheid geeft.
De ontwikkeling van zo’n nieuwe, radicale oplossing voor het aantrekken van kousen, vraagt veel specialismen en een enorme investering. Bovendien is er een toegewijd netwerk vereist van zorgdeskundigen, experts en adviseurs, investeerders en leveranciers. En dan zijn er nog die duizenden zorgprofessionals die het toestel eens willen uitproberen en testen. Als je al die stappen bij elkaar optelt, is het best bijzonder dat de HelpSoq er nu is.
Blijf op de hoogte over de HelpSoq.
Welkom collega Nikki
Welkom nieuwe collega Nikki Pluk. Zij heeft 10 jaar ervaring binnen de medische hulpmiddelen en versterkt HelpSoq met Business Development.
InteraktContour
InteraktContour met 80 locaties in Nederland, heeft na een zorgvuldige pilot en screening de HelpSoq opgenomen in hun uitleenservice voor cliënten.
100% Maatschappelijk
De Armverlenger van HelpSoq wordt op een maatschappelijke manier gemaakt. Door mensen die een eerlijke kans verdienen op de arbeidsmarkt.