Selecteer een pagina

Samenwerken met HelpSoq

Wij werken samen met heel wat zorgprofessionals.

van aafje tot zorggroep ena logo's
Harpert Wouters

‘Dit moet beter kunnen’

Het concept achter de HelpSoq is bedacht door Harpert Wouters. De Arnhemmer zag zijn vader elke dag worstelen met een set therapeutische compressiekousen: bijna onmogelijk om ze aan te trekken.

Harpert dacht na over een professionele, elektrische oplossing. Geen gemakkelijke missie. Daarom duurde het meer dan een jaar, in samenwerking met een van de beste designbureaus in Nederland, NPK in Leiden, voordat het ontwerp gepatenteerd kon worden.

Harpert heeft zijn broer en drie specialisten bij het team betrokken om het concept op de markt te brengen. En nu is de HelpSoq de meest professionele oplossing in het dagelijks gebruik van therapeutische compressiekousen; voor patiënten, hun mantelzorgers en voor professionals. Het HelpSoq team werkt nu samen met heel wat thuiszorgbedrijven en andere professionals in de zorg.

De HelpSoq was nog lang niet op de markt, maar won toch de zorg-innovatieprijs 2022.

De Nederlandse introductie van de HelpSoq kwam als een donderslag bij heldere hemel. De zorgsector staat onder enorme spanning en is toe aan radicale oplossingen. Na de last minute aanmelding voor de Nationale Zorg Innovatieprijs 2022 werd het concept de doorbraak van het jaar.

Op sociale media juichten professionals in de zorg de uitvinding openlijk toe. Als gevolg hiervan ging de video van het ontwerp viraal en won het idee de Jury- én de Publieksprijs 2022. Het idee achter HelpSoq stond meteen op de kaart.

Nationale Innovatie Prijs 2022
Harpert Wouters

Harpert Wouters

R&D Manager

Chris Veenemans

Chris Veenemans

Manager Technische Dienst

Jean-Paul Toonen

Jean-Paul Toonen

Communicatie

Hans Bos

Hans Bos

Financieel directeur

Reinoud Wouters

Reinoud Wouters

Algemeen directeur

Winning innovation conference booth 2022

De HelpSoq maakt het zware werk van het aantrekken van kousen* voor bijna iedereen uitvoerbaar. In het bijzonder voor de vele duizenden zorgverleners die elke ochtend hun patiënten helpen. Bovendien kunnen sommige patiënten vanaf nu zelf hun kousen aantrekken, wat hen veel meer vrijheid geeft.

De ontwikkeling van zo’n nieuwe, radicale oplossing voor het aantrekken van kousen, vraagt veel specialismen en een enorme investering. Bovendien is er een toegewijd netwerk vereist van zorgdeskundigen, experts en adviseurs, investeerders en leveranciers. En dan zijn er nog die duizenden zorgprofessionals die het toestel eens willen uitproberen en testen. Als je al die stappen bij elkaar optelt, is het best bijzonder dat de HelpSoq er nu is.

Blijf op de hoogte over de HelpSoq.

De HelpSoq blijkt vaak een oplossing bij verzuim in de thuiszorg.