Selecteer een pagina

Aanvragen via de ergotherapeut

Hoe vraag je vergoeding aan?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de HelpSoq. Misschien kende je ons toestel al via je Bandagist, dat is de compressietherapeut die jouw kousen heeft aangemeten. Voor het aanvragen van een HelpSoq toestel heb je een Ergotherapeut nodig. Mocht je geen ergotherapeut kennen, vraag dan eens aan je bandagist of vind zelf een ergotherapeut in jouw regio, die beschikt over een HelpSoq toestel.

De Ergotherapeut komt op afspraak bij je thuis en kent alle hulpmiddelen waarmee je zelfstandig kousen aantrekt. Bij dat bezoekje zal de ergotherapeut samen met jou (en je eventuele mantelzorger of iemand van de thuiszorg) proberen welk hulpmiddel het meest geschikt is. Is de omtrek van je enkel groter dan 21 cm? Kun je met je handen tot de voeten reiken? Dat zijn de belangrijkste voorwaarden.

 

Ergotherapeut Merel van Son Revalidatie

Kun je geen enkele ergotherapeut in de buurt vinden, die de HelpSoq kent? Neem dan contact met ons op. Dan zoeken wij een naburige ergotherapeut die het toestel graag wil leren kennen. En dan komen we samen met deze ergo bij jou thuis aan. Als de ergotherapeut vindt dat ‘de HelpSoq de meest geschikte oplossing’ voor je is, dan schrijft deze een motivatie. In die motivatie staat dat je met de HelpSoq (en een eventuele mantelzorger) géén dagelijkse thuiszorg voor het aantrekken van kousen (meer) nodig hebt. Ook al komt de thuiszorg misschien wél voor andere werkzaamheden langs. Er staat bovendien in de motivatie dat er géén goedkoper hulpmiddel voor handen is, waarmee je ook zelfstandig je kousen kunt aantrekken.

De ergotherapeut stuurt deze aanvraag niet direct naar de verzekeraar. De aanvraag voor de vergoeding gaat eerst naar de bandagist. Want de bandagisten hebben overeenkomsten met alle verzekeraars en zorgen voor een vlotte afhandeling. Als dat alles goed verloopt, zal de verzekeraar de aanvraag binnen 2 tot 8 weken toekennen en krijgen wij bij HelpSoq een bericht daarvan. HelpSoq stuurt dan het toestel naar de ergotherapeut, die dit bij jou thuis komt brengen. Eventueel wordt daar ook de Thuiszorg bij betrokken, zodat je een poosje samen met jouw eigen thuiszorgmedewerker kunt wennen aan de nieuwe dagelijkse routine.

Bij welke bandagist stuurt de ergotherapeut de aanvraag in?

Steeds meer bandagisten (of compressietherapeuten) leren de HelpSoq kennen. En zij weten ook steeds vaker hoe dit toestel aan te vragen bij de verzekeraar. Voor ergotherapeuten die geen vertrouwd adres hebben voor het indienen van de aanvraag, hebben we hier rechts een lijst van adressen. Het zijn allemaal bandagisten met ervaring bij de aanvraag.

Mocht je nog vragen hebben, bel ons dan gerust even op. Dan zoeken we uit wat voor jou de beste route kan zijn om zo zelfstandig mogelijk je eigen compressiekousen aan te trekken. We hebben inmiddels heel wat mensen geholpen bij het vinden van hun eigen regie.

Bandagisten

Volg onze blogs en nieuwsbrieven

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.

Zelfstandig met de HelpSoq
Zelfstandig met de HelpSoq

Ergotherapeut Merel van Son testte de HelpSoq met haar cliënte, en die geeft nu mevrouw Manders haar zelfstandigheid helemaal terug.

HelpSoq is de winnaar van De Nederlandse Zorg Innovatie Award 2022