Selecteer een pagina

Thuiszorg en andere
professionals

kousenvoet aantrekken

Zelfstandige patiënten

Met de komst van de HelpSoq signaleren we veel patiënten, die nu zelf hun kousen kunnen aantrekken. Dat geeft hen de regie terug over hun ochtendprogramma.

De dagelijks terugkerende klus – het helpen aantrekken van compressiekousen – is een enorme inspanning voor de zorg. Als we samen het aantal mensen dat een beroep doet op deze klus kunnen terugdringen, is dat voor iedereen goed. De patiënt herwint de regie, de verzorgende krijgt de kans om andere urgente taken op te lossen. En we dringen bovendien onnodige kosten terug.

Minder verzuim

Steeds meer thuiszorgbedrijven vinden de HelpSoq vooral interessant als bedrijfsmiddel, om het personeel te helpen bij een van de zwaarste dagelijkse klussen. De innovatiemanagers zetten de HelpSoq in bij medewerkers die klachten ontwikkelen bij het aantrekken van compressiekousen. Zodat zij bij hun dagelijkse ronde zo weinig mogelijk fysieke belasting ervaren.

Als je de verzuimkosten afweegt tegen de investering van een serie HelpSoq toestellen, blijkt dat in de meeste gevallen een rendabele keuze. Door het vermijden van fysieke belasting blijft de collega na het kousen-spitsuur onverminderd gemotiveerd en energiek. En deze ondersteuning met professionele toestellen getuigt ook van visie en waardering door de werkgever.

nurses at omring home care with helpsoq device
helpsoq uit de doos

Intramuraal

De HelpSoq bewijst heel goede diensten in intramurale omgevingen. Omdat je daar met één enkel toestel meerdere patiënten kunt helpen bij het aantrekken van hun compressiekousen.

In samenwerking met uiteenlopende organisaties hebben wij het afgelopen jaar veel inzicht gekregen in hoe de HelpSoq helpt bij het afnemen van de fysieke belasting bij verzorgenden. Ga er maar eens aan staan, elke ochtend een hele serie kousen helpen aantrekken.

Deze toepassing van de HelpSoq stelt natuurlijk wel eisen aan de logistiek en de manier waarop men omgaat met hygiëne. Wie overweegt de HelpSoq als bedrijfsmiddel in te zetten, kan het best contact opnemen met onze collega Emilie Zandhuis: emilie.zandhuis@helpsoq.com

Zij biedt advies en heeft ervaringsgegevens rond deze toepassing.

Nieuws over evenementen, tips en trucs.
Blijf op de hoogte over HelpSoq.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.

IFOZ stapt in HelpSoq
IFOZ stapt in HelpSoq

IFOZ stapt in HelpSoq. Het Innovatiefonds Ouderenzorg gaat samen met haar netwerk helpen bij de uitrol, want de nood in de zorg is hoog.

Zelfstandig met de HelpSoq
Zelfstandig met de HelpSoq

Ergotherapeut Merel van Son testte de HelpSoq met haar cliënte, en die geeft nu mevrouw Manders haar zelfstandigheid helemaal terug.

De HelpSoq is te koop maar ook als een service te verkrijgen.