Selecteer een pagina

Thuiszorg en andere
professionals

kousenvoet aantrekken

Zelfstandige patiënten

Met de komst van de HelpSoq signaleren we veel patiënten, die nu zelf hun kousen kunnen aantrekken. Dat geeft hen de regie terug over hun ochtendprogramma.

De dagelijks terugkerende klus – het helpen aantrekken van compressiekousen – is een enorme inspanning voor de zorg. Als we samen het aantal mensen dat een beroep doet op deze klus kunnen terugdringen, is dat voor iedereen goed. De patiënt herwint de regie, de verzorgende krijgt de kans om andere urgente taken op te lossen. En we dringen bovendien onnodige kosten terug.

Minder verzuim

Steeds meer thuiszorgbedrijven vinden de HelpSoq vooral interessant als bedrijfsmiddel, om het personeel te helpen bij een van de zwaarste dagelijkse klussen. De innovatiemanagers zetten de HelpSoq in bij medewerkers die klachten ontwikkelen bij het aantrekken van compressiekousen. Zodat zij bij hun dagelijkse ronde zo weinig mogelijk fysieke belasting ervaren.

Als je de verzuimkosten afweegt tegen de investering van een serie HelpSoq toestellen, blijkt dat in de meeste gevallen een rendabele keuze. Door het vermijden van fysieke belasting blijft de collega na het kousen-spitsuur onverminderd gemotiveerd en energiek. En deze ondersteuning met professionele toestellen getuigt ook van visie en waardering door de werkgever.

nurses at omring home care with helpsoq device
helpsoq uit de doos

Intramuraal

De HelpSoq bewijst heel goede diensten in intramurale omgevingen. Omdat je daar met één enkel toestel meerdere patiënten kunt helpen bij het aantrekken van hun compressiekousen.

In samenwerking met uiteenlopende organisaties hebben wij het afgelopen jaar veel inzicht gekregen in hoe de HelpSoq helpt bij het afnemen van de fysieke belasting bij verzorgenden. Ga er maar eens aan staan, elke ochtend een hele serie kousen helpen aantrekken.

Deze toepassing van de HelpSoq stelt natuurlijk wel eisen aan de logistiek en de manier waarop men omgaat met hygiëne. Wie overweegt de HelpSoq als bedrijfsmiddel in te zetten, kan het best contact opnemen met onze collega Emilie Zandhuis: emilie.zandhuis@helpsoq.com

Zij biedt advies en heeft ervaringsgegevens rond deze toepassing.

Nieuws over evenementen, tips en trucs.
Blijf op de hoogte over HelpSoq.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

De HelpSoq is te koop maar ook als een service te verkrijgen.