Selecteer een pagina

Vergoedingen & Kosten

De HelpSoq wordt steeds vaker vergoed door verzekeraars

Omdat het toestel een groep patiënten weer zelfstandig maakt, elk ochtend opnieuw.

Vergoedingen

Hoe nieuw de HelpSoq ook is, bijna alle zorgverzekeraars hebben het toestel al eens vergoed. Als de inzet van de HelpSoq een dagelijks zorgmoment voorkomt, is dat voor verzekeraars een goede reden om 100% te vergoeden.

Patiënten noemen we ook ‘zelfredzaam’ als hun mantelzorger dagelijks beschikbaar is, om met de HelpSoq te helpen. Ook dan komt de HelpSoq voor volledige vergoeding in aanmerking. De ergotherapeut is de enige die de vergoeding mag aanvragen. De ergotherapeut dient de aanvraag in bij de kousenleverancier en die zorgt dat je de machine in huis krijgt. HelpSoq regelt de rest.

 

HelpSoq with Box
Zelf je compressiekous aantrekken
Kosten

Professionals kunnen de HelpSoq kopen of huren. In beide gevallen leveren wij ook een Support en Onderhoudscontract. Wij zorgen voor alle onderhoud, reparaties, upgrades en een jaarlijkse schoonmaakbeurt. Veel thuiszorgbedrijven geven de voorkeur aan een huurovereenkomst. Deze geeft de hoogste flexibiliteit, de garantie dat het apparaat goed blijft functioneren en er zijn geen afschrijf-kosten.

Informeer naar de voorwaarden voor beide opties, zodat de oplossing optimaal past bij de gegeven situatie. Neem gerust contact met ons op.

Zelfstandig blijven

Meneer Hendriks uit Brunssum leidde een heel zelfstandig leven, totdat hij elke ochtend moest wachten op de thuiszorg. Hij stond dan ook hoog op de lijst om het aantrekken van zijn kousen eens met de gloednieuwe HelpSoq te proberen. Ergotherapeute Desiree van den Eertwegh zag hoe hij in een oogwenk vertrouwd raakte met de HelpSoq.

In zo’n situatie vergoedt de verzekeraar het toestel volledig. Want als de kousen-thuiszorg niet meer nodig is, scheelt dat enorm. Inmiddels is meneer Hendriks (88) weer helemaal actief met het Rumpens Mannenkoor en zijn bezoekjes in de wijk. Ook al is de kracht in zijn handen wat beperkt, met de HelpSoq krijgt hij het dagelijks voor mekaar. En zijn therapietrouw met de compressiekousen is 100%.

Meneer Hendriks Rumpens Mannenkoor HelpSoq gebruiker
Zelf je compressiekous aantrekken
Duurzaamheid

Wij streven naar duurzaamheid bij onze producten. Dat betekent dat wij gebruikte apparaten weer innemen en zoveel mogelijk materiaal hergebruiken. Intacte onderdelen vinden vaak herbestemming. De HelpSoq wordt in Nederland vervaardigd en we maken  geen gebruik van arbeidskrachten in landen zonder beschermde werkomstandigheden.

Heb je de HelpSoq in eigendom, zonder bestemming ervoor? Laat het toestel dan door ons ophalen. En als je het zelf bezorgt aan ons magazijn in Arnhem, ontvang je statiegeld op het apparaat en toebehoor.

Blijf op de hoogte over HelpSoq.

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Ben je geïnteresseerd, maar kun je niet vinden wat je zoekt?