Selecteer een pagina

Vergoedingen & Kosten

De HelpSoq wordt steeds vaker vergoed door verzekeraars

Omdat het toestel een groep patiënten weer zelfstandig maakt, elk ochtend opnieuw.

Vergoedingen

Hoe nieuw de HelpSoq ook is, bijna alle zorgverzekeraars hebben het toestel al eens vergoed. Ook al bestaat er nog geen officieel protocol voor die vergoeding. Maar als door de inzet van de HelpSoq een dagelijks zorgmoment kan worden voorkomen, is dat voor verzekeraars een goede reden om 100% te vergoeden.

Patiënten noemen we ook ‘zelfredzaam’ als hun mantelzorger dagelijks beschikbaar is, om met de HelpSoq te helpen. Ook dan komt de HelpSoq voor volledige vergoeding in aanmerking. Laat je ergotherapeut de aanvraag indienen. Deze schrijft een motivatie naar de verzekeraar en zorgt dat je de machine in huis krijgt.

HelpSoq with Box
Zelf je compressiekous aantrekken
Kosten

Professionals kunnen de HelpSoq kopen maar ook huren. In het eerste geval is de investering eenmalig en doet men alle onderhoud en schoonmaak zelf. Bij huren blijft het toestel van HelpSoq en zorgen wij dat alle onderhoud, reparaties en eventuele schoonmaak door ons wordt uitgevoerd.

Veel thuiszorgbedrijven geven de voorkeur aan een huurovereenkomst. Deze geeft de hoogste flexibiliteit en ook de garantie dat het apparaat goed blijft functioneren. Informeer naar de voorwaarden voor beide opties, zodat de oplossing optimaal past bij de gegeven situatie. Neem gerust contact met ons op.

Zelfstandig blijven

Meneer Hendriks uit Brunssum leidde een heel zelfstandig leven, totdat hij elke ochtend moest wachten op de thuiszorg. Hij stond dan ook hoog op de lijst om het aantrekken van zijn kousen eens met de gloednieuwe HelpSoq te proberen. Ergotherapeute Desiree van den Eertwegh zag hoe hij in een oogwenk vertrouwd raakte met de HelpSoq.

In zo’n situatie vergoedt de verzekeraar het toestel volledig. Want als de kousen-thuiszorg niet meer nodig is, scheelt dat enorm. Inmiddels is meneer Hendriks (88) weer helemaal actief met het Rumpens Mannenkoor en zijn bezoekjes in de wijk. Ook al is de kracht in zijn handen wat beperkt, met de HelpSoq krijgt hij het dagelijks voor mekaar. En zijn therapietrouw met de compressiekousen is 100%.

Meneer Hendriks Rumpens Mannenkoor HelpSoq gebruiker
Zelf je compressiekous aantrekken
Duurzaamheid

Wij streven naar duurzaamheid bij onze producten. Dat betekent dat wij gebruikte apparaten weer innemen en zoveel mogelijk materiaal hergebruiken. Intacte onderdelen vinden vaak herbestemming. De HelpSoq wordt in Nederland vervaardigd en we maken  geen gebruik van arbeidskrachten in landen zonder beschermde werkomstandigheden.

Heb je de HelpSoq in eigendom, zonder bestemming ervoor? Laat het toestel dan door ons ophalen. En als je het zelf bezorgt aan ons magazijn in Arnhem, ontvang je statiegeld op het apparaat en toebehoor.

Blijf op de hoogte over HelpSoq.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Ben je geïnteresseerd, maar kun je niet vinden wat je zoekt?