Vergoedingen & Kosten
De HelpSoq wordt vergoed door alle verzekeraars
Met de HelpSoq kan een groep patiënten weer zelfstandig steunkousen aantrekken. Voor hen is er in de ochtend geen thuiszorg meer nodig. Dat bespaart dus een dagelijks zorgmoment voor de thuiszorg en daarmee kosten voor de zorgverzekeraar. De HelpSoq draagt bij aan het oplossen van de zorgkloof in Nederland.
Vergoedingen
Als het gebruik van de HelpSoq een dagelijks zorgmoment voorkomt, is dat voor verzekeraars een goede reden om 100% te vergoeden. Ook de HelpSoq met de Armverlenger samen. Uiteraard is dit alleen het geval als de goedkopere, mechanische hulpmiddelen tekortschieten.
Dat zorgmoment wordt ook voorkomen als een mantelzorger – zoals bijvoorbeeld de partner – dagelijks beschikbaar is om te helpen. Ook dan komt de HelpSoq voor volledige vergoeding in aanmerking, in het geval goedkopere hulpmiddelen tekortschieten. De ergotherapeut is degene die bij de patiënt thuis onderzoekt welk hulpmiddel haalbaar is. En het is ook de ergotherapeut die de aanvraag indient via de kousenleverancier. Deze laatste zorgt dat je de HelpSoq in huis krijgt.
De vergoeding voor de HelpSoq wordt niet vanuit je eigen risico betaald. Want de zorgverzekeraar verstrekt de HelpSoq in bruikleen. Dat betekent in de thuissituatie dat bij het einde van het gebruik het toestel teruggestuurd moet worden naar HelpSoq of naar de kousenleverancier. Het toestel mag dus niet mee naar bijvoorbeeld een verpleeghuis, of worden doorgegeven of verkocht aan iemand anders.


Kosten
Professionals in de intramurale zorg kunnen de HelpSoq kopen of huren. Die kosten worden niet door verzekeraars vergoed. Want nu is het toestel een bedrijfshulpmiddel dat ondersteunt bij het bieden van zorg.
Bij aankoop is het mogelijk een Support- en Onderhoudscontract af te sluiten. Daarmee zorgen wij voor alle onderhoud, reparaties, upgrades en een jaarlijkse schoonmaakbeurt.
Zorgorganisaties die de voorkeur geven aan een huurovereenkomst, kunnen vertrouwen op een hoge mate van flexibiliteit van het aantal beschikbare hulpmiddelen, een betrouwbare zorgcontinuïteit en natuurlijk geen afschrijfkosten.
Informeer naar de voorwaarden voor beide opties, zodat de oplossing optimaal past bij de zorgvraag. En neem bij vragen gerust contact met ons op.
Zelfstandig blijven
Meneer Hendriks uit Brunssum leidde een heel zelfstandig leven, totdat hij elke ochtend moest wachten op de thuiszorg. Hij stond dan ook hoog op de lijst om het aantrekken van zijn kousen eens met de gloednieuwe HelpSoq te proberen. Ergotherapeute Desiree van den Eertwegh zag hoe hij in een oogwenk vertrouwd raakte met de HelpSoq.
In zo’n situatie vergoedt de verzekeraar het toestel volledig. Want als de hulp bij het aantrekken van de kousen niet meer nodig is, scheelt dat enorm. Inmiddels is meneer Hendriks (88) weer helemaal actief met het Rumpens Mannenkoor en zijn bezoekjes in de wijk. Ook al is de kracht in zijn handen wat beperkt, met de HelpSoq krijgt hij het dagelijks voor mekaar. En zijn therapietrouw met de compressiekousen is 100%.


Duurzaamheid
Wij streven naar duurzaamheid bij de productie en het beheer van onze producten. Gebruikte apparaten nemen wij weer in om afval te voorkomen, te recyclen en – waar mogelijk – zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken.
De HelpSoq wordt volledig in Nederland vervaardigd en we maken dus geen gebruik van arbeidskrachten in landen zonder beschermde werkomstandigheden.
Heb je de HelpSoq in bruikleen, maar is die niet meer nodig? Stuur de HelpSoq zonder kosten via PostNL naar onderstaand adres, dan zorgen wij voor een verantwoord hergebruik van onderdelen en materialen:
HelpSoq retourzending
Antwoordnummer 1033
6850 ZX Huissen
Blijf op de hoogte over HelpSoq.
Innoveren met hindernissen
Innovatie begint op de werkvloer, schrijft professional Onno Keinhorst. Zijn nieuwe boekje stimuleert zorgteams vanuit herkenbare situaties.
Op bezoek bij InteraktContour
Ons bezoek aan InteraktContour zegt eigenlijk alles. Wat betekent het voor deze professionals om dagelijks te werken met de HelpSoq?
HelpSoq gaat viraal
Opnieuw gaat een video van HelpSoq viraal op sociale media. Ergotherapie de Mijnstreek lanceerde ‘1 minuut aantrekken’: drie miljoen kijkers.
Ben je geïnteresseerd, maar kun je niet vinden wat je zoekt?
