Selecteer een pagina

Steunkousen-Spreekuur

Hoorde je al van het steunkousen-spreekuur? Dat levert tijdswinst op en helpt de wachtlijst oplossen. 

Bij Careyn in Utrecht hebben ze een tweewekelijks spreekuur voor steunkousdragers ingericht. Wanneer de steunkous-cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende spreekuur. Daarin bepaalt een ergotherapeut welk hulpmiddel het meest geschikt is. En dit hulpmiddel wordt dan meteen meegegeven.

aandacht in de zorg

Voor de ergotherapeuten werkt het steunkousspreekuur veel sneller. Het leverde bij Careyn zo’n 20% aan tijdswinst op, want er is die eerste keer nauwelijks reistijd meer. Daarnaast voorkom je dat patiënten meteen – onnodig – met de thuiszorg in aanraking komen en er al meteen gewenning optreedt. Bij de thuiszorg komen door dit spreekuur aanmerkelijk minder aantrek-hulpvragen binnen, en dat is natuurlijk goed voor de afname van druk op het personeel.

Hoe zet je zoiets in je eigen regio op? In elk geval samen met de lokale thuiszorgbedrijven. Maar er is ook afstemming nodig met de huisartsen, bandagisten en hulpmiddelen-leveranciers. Door hen te informeren, helpen ze met het doorverwijzen van hun cliënten. De succesformule van Careyn bood 2x per maand een spreekuur voor 4 cliënten, die worden ontvangen door twee ergotherapeuten. Zij hebben alle denkbare hulpmiddelen meteen leverbaar uit voorraad. Daarnaast voorziet het spreekuur in eventuele accessoires, zoals glijzakken, anti-slipmatjes en handschoenen.

ouderen helpsoq mobiel

Na dat spreekuur dient de ergotherapeut meteen de aanvraag bij de verzekeraar in en motiveert de inzet van het hulpmiddel. En in de weken dat de verzekeraar de toekenning onderzoekt, heeft de cliënt al meteen een passende oplossing. Het is natuurlijk perfect als de thuiszorg met de patiënt oefent en nog een poosje meekijkt of alles goed gaat. Wil je ook een dergelijk spreekuur gaan opzetten, bel ons gerust even voor een deskundige contactpersoon bij Careyn.

More updates:

Slim die slimmerthuisbox
Slim die slimmerthuisbox

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In juli wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.

honderden toestellen op de kaart
honderden toestellen op de kaart

Honderden ergotherapeuten hebben de HelpSoq in beheer, om bij u aan huis te komen passen. Met de HelpSoq heb je geen dagelijkse hulp nodig.

Broeder Joep doet de HelpSoq demo
Broeder Joep doet de HelpSoq demo

TikTok Broeder Joep demonstreert met een oude kous in een minuutje hoe praktisch de HelpSoq is. Al gaat er vanalles fout, ludiek is het wel.

Zelfstandig bij Meander
Zelfstandig bij Meander

Meander Groep Zuid Limburg zet de HelpSoq ook in binnen de zorgafdelingen. Het wordt dus zowel intra- als extramuraal ingezet.

Vacature bij HelpSoq
Vacature bij HelpSoq

Als Medewerker Binnendienst bij HelpSoq ben jij de schakel in de communicatie tussen onze klanten en het interne team.