Selecteer een pagina

Steunkousen-Spreekuur

Hoorde je al van het steunkousen-spreekuur? Dat levert tijdswinst op en helpt de wachtlijst oplossen. 

Bij Careyn in Utrecht hebben ze een tweewekelijks spreekuur voor steunkousdragers ingericht. Wanneer de steunkous-cliënt contact opneemt met de thuiszorg, wordt er meteen een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende spreekuur. Daarin bepaalt een ergotherapeut welk hulpmiddel het meest geschikt is. En dit hulpmiddel wordt dan meteen meegegeven.

aandacht in de zorg

Voor de ergotherapeuten werkt het steunkousspreekuur veel sneller. Het leverde bij Careyn zo’n 20% aan tijdswinst op, want er is die eerste keer nauwelijks reistijd meer. Daarnaast voorkom je dat patiënten meteen – onnodig – met de thuiszorg in aanraking komen en er al meteen gewenning optreedt. Bij de thuiszorg komen door dit spreekuur aanmerkelijk minder aantrek-hulpvragen binnen, en dat is natuurlijk goed voor de afname van druk op het personeel.

Hoe zet je zoiets in je eigen regio op? In elk geval samen met de lokale thuiszorgbedrijven. Maar er is ook afstemming nodig met de huisartsen, bandagisten en hulpmiddelen-leveranciers. Door hen te informeren, helpen ze met het doorverwijzen van hun cliënten. De succesformule van Careyn bood 2x per maand een spreekuur voor 4 cliënten, die worden ontvangen door twee ergotherapeuten. Zij hebben alle denkbare hulpmiddelen meteen leverbaar uit voorraad. Daarnaast voorziet het spreekuur in eventuele accessoires, zoals glijzakken, anti-slipmatjes en handschoenen.

ouderen helpsoq mobiel

Na dat spreekuur dient de ergotherapeut meteen de aanvraag bij de verzekeraar in en motiveert de inzet van het hulpmiddel. En in de weken dat de verzekeraar de toekenning onderzoekt, heeft de cliënt al meteen een passende oplossing. Het is natuurlijk perfect als de thuiszorg met de patiënt oefent en nog een poosje meekijkt of alles goed gaat. Wil je ook een dergelijk spreekuur gaan opzetten, bel ons gerust even voor een deskundige contactpersoon bij Careyn.

More updates:

Zorg-van-Nu-interview
Zorg-van-Nu-interview

Een interview door ZorgvanNU laat zien dat door innovaties in de zorg meer ruimte ontstaat voor de cliënt. En dat tegelijk het werk van verzorgende minder belastend wordt.

Diva’s in de Zorg
Diva’s in de Zorg

Diva’s in de Zorg is een podcast van 10 afleveringen over vernieuwing en ontwikkeling in de zorg. Ook de HelpSoq komt aan bod en het gesprek biedt een nieuwe visie op steunkousen.

Een fijne zomer
Een fijne zomer

Wat zien wij toch een tomeloze inzet bij verzorgers, ergotherapeuten, innovators en vele andere zorgprofessionals. Men verdient alle respect en heeft hopelijk een welverdiende vakantie.

De HelpSoq assemblage
De HelpSoq assemblage

Het klopt pas, als je een maatschappelijk product ook produceert op een maatschappelijke manier. Bij Senzer in Helmond doen ze dat.

Slim die slimmer-thuis-box
Slim die slimmer-thuis-box

De SlimmerThuisBox geeft elke 75-plusser meer regie over de toekomst. Uiteraard ontbreekt de HelpSoq brochure niet in dit informatieve pakket.

HelpSoq krijgt nieuwe directeur
HelpSoq krijgt nieuwe directeur

HelpSoq heeft een nieuwe directeur, René Zijderveld. Voor het HelpSoq team vormen zijn ervaring en inzicht welkome aanvullingen.

De Armverlenger komt eraan
De Armverlenger komt eraan

De HelpSoq krijgt een armverlenger waarmee je helemaal zelfstandig je kousen kunt aantrekken. In september wordt die verwacht.

Vilente team veel minder belast
Vilente team veel minder belast

Vilente ontziet haar teams met HelpSoq toestellen. Deze voorkomen dat verzorgers klachten krijgen aan rug, schouders en polsen.